2013. január 4., péntek

Gyors zsemle

Konkrétan egy órásnak hirdette a pinteresten talált link. Annyira megtetszett, hogy elkészítettem. Azóta mondjuk már többször is, mert tényleg nagyon finom és gyorsan megvan. Másnap is teljesen szerethető. Az eredeti kép linkjét nem találom a receptet megmutatom, de változtattam rajta, mert baromi soknak éreztem a cukrot (kipróbáltam úgy is, de az már nem zsömle, sőt még kalácsnak is édes). 


Gyors zsemle
2,5 dl víz (CH 0,0g)
1/3 bögre olaj (CH 0,0g)
1 dkg barna cukor (CH 9,7g)
7 g szárított élesztő (CH 0,0g)
1 tk só (CH 0,0g)
1 felvert tojás (CH 0.6g)
45 dkg liszt (CH 324,0g)
A langyos vizet, cukrot, olajat és az élesztőt összekeverjük, majd negyed órát állni hagyjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összedagasztjuk. Ha nagyon ragacsos a tészta, akkor még adunk hozzá lisztet. 10 percet pihentetjük, majd olajos kézzel formázzuk a zsömléket, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 20 percet kelesztjük. Végül 190 fokon 10 perc alatt készre sütjük.

CH összegző:
10 zsemle összesen 334,3 gramm, tehát logikusan egy darab pedig 33,4 gramm szénhidrátot tartalmaz. Nyilván lehet kisebb-nagyobb zsömléket is formázni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly