2013. január 30., szerda

Gombás-mustáros sertéscomb

Az ötletet a Kifőztük magazin adta, de persze saját verzió készült:) Remekül sikerült, ha nem feledkezem el róla, akkor máskor is készül majd:) Főleg mert Zsebinek is nagyon bejött, bár kétségtelen, hogy a húst ő választotta tegnap a mélyhűtőből:)


Gombás-mustáros sertéscomb
Hozzávalók:
3 dkg hagyma (CH 2,5g)
6 dkg gomba (CH 1,2g)
1 dkg zöldséggyökér (CH 0,6g)
2,5 dkg sárgarépa (CH 2,0g)
1 dkg zeller (CH 0,5g)
1 dkg mustár (CH 0,9g)
2,5 dl tejszín (CH 7,5g)
1 dl tej (CH 4,6g)
1 dkg keményítő (CH 8,6g)
só, bors (CH 0,0g)
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, répát, gyökeret, zellert. Kicsit átpirítjuk, majd rádobjuk a húst és fehéredésig kevergetjük. Ekkor fűszerezzük, kevés vízzel felöntve fedő alatt puhára pároljuk. Mikor félig késznek érezzük hozzáöntjük a tejszínt. Mikor teljesen puha minden, akkor besűrítjük a keményítővel kikevert tejjel. Nokedlivel tálaljuk. 

CH összegző:
Három felnőtt adag lett összesen 28,4 gramm, így egy adag köret nélkül 9,5 gramm szénhidrát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly