2013. január 16., szerda

E.L. James A sötét ötven árnyalata - E.L. James A szabadság ötven árnyalata

A második és a harmadik kötetnek már kicsit más elvárásokkal álltam neki az első olvasása után. Már sejtettem, hogy erősen erotikus fűszerezésű szerelmes regényre számíthatók. Pont ezt is kaptam, némi bűnügyi színezettel. Így már kifejezetten tetszett a könyv, tetszettek a könyvek. Gyors egymásutánban olvastam a két kötetet, bár a harmadiknál felmerült bennem, hogy van az én ebookom volt hibás, vagy az író vesztette el a rendszeretetét, mert helyenként olyan csapongónak éreztem a történetet, amit az előző két kötetben nem tapasztaltam. Nem néztem utána, hogy mi a valóság:P 

A fülszövegek, amiket szokásomhoz híven nem olvastam a könyv előtt (és után sem:P):


A gyönyörű fiatal milliárdos, Christian Grey egyedi ízlésétől és sötét titkaitól elbátortalanodva Anastasia Steele kilép a kapcsolatból, és beindítja karrierjét a seattle-i könyvkiadónál.
De a Christian iránt táplált vágy még mindig jelen van minden egyes ébredésénél, és amikor a férfi egy új megállapodást ajánl fel, Anastasia képtelen ellenállni. Újra lángra lobban perzselően érzéki viszonyuk, és Anastasia egyre többet tud meg sérült és megszállott „Ötven árnyalatának” szívszaggató múltjáról.
Míg Christian belső démonaival harcol, Anastasiának szembe kell néznie a férfi korábbi partnerei iránt érzett dühével és féltékenységével, és meg kell hoznia élete legfontosabb döntését.

Amikor a naiv Anastasia Steele és a gyönyörű fiatal milliárdos, Christian Grey találkozott, azonnal átjárta őket az érzéki izzás, amely visszavonhatatlanul megváltoztatta az életüket.
Ana, akit sokkolt, bár ugyanakkor vonzott Christian nem szokványos szexuális ízlése, komolyabb elköteleződésre vágyott. Christian, nem akarván elveszíteni a lányt, beleegyezett a feltételeibe.
Most mindenük megvan – szerelem, szenvedély, intimitás, vagyon és a világ összes lehetősége. De Ana tudja, hogy az ő szerető Ötven Árnyalatával nem lesz könnyű, együttlétük számos nem várt kihívás elé állítja mindkettőjüket. Anának meg kell tanulnia osztozni Christian fényűző életstílusában, anélkül, hogy feláldozná identitását.
Christiannak pedig felül kell kerekednie agresszív irányítási kényszerén, miközben múltja démonjaival is meg kell küzdenie.
De éppen amikor úgy tűnik, közös erővel bármilyen akadályt képesek leküzdeni, a balszerencse, a rosszakarat és a végzet összeesküszik ellenük, és valóra válnak Ana legsötétebb félelmei…

Jaaaa a harmadik kötet császáros része igen mókás élmény volt, lévén egy nappal a saját (második) császárom után olvastam és megdöbbentett, hogy ennek a témának sem sikerült kicsit sem utánanézni:( Mondjuk nem orvosi a könyv, nem várunk tőle nagy pontosságot:P Túl is siklottam a problémán, csak nem bírtam ki, hogy ne említsem meg. 

Mindenesetre kíváncsian várom a filmeket…van azért forgatókönyvi potenciál a könyvekben;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly