2013. január 8., kedd

Tejszínes gesztenyetorta

Nem csak én öregszem, bár akárhogy is KáeM sosem fog utolérni, de most már végre ő is 3assal kezdődik:P Volt némi maradék piskóta ehhez kreáltam egy gyors krémet. Nem lett rossz, bár lehet, hogy jobb lett volna, ha ezúttal sima tejszínt használok és nem Hulalát. Mivel a piskóta korábban készült, nem tudok pontos értékekkel számolni, így ettől most eltekintek.


Tejszínes gesztenyetorta
némi piskóta
1 dl tej
1 dkg vaníliás pudingpor
12,5 dkg gesztenyemassza
2 dl tejszín (Hulala)
1 dkg zselatinfix
A pudingport a tejjel felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a gesztenyét, a pudingos krémet és végül a zselatinfixet is. Felével megtöltjük a tortát, a másik felével pedig bevonjuk kívülről. A maradék 12,5 dkg gesztenyemasszából pedig elkészítjük a díszítést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly