2013. január 14., hétfő

Mazsolás túrótorta

Valami mazsolás finomságra vágytam, ez lett belőle, meg az, hogy én végülis csak később jutottam a kóstoláshoz, lévén mire kisült, már erősen sejthető volt, hogy itten bizony ma szülés lesz:P


Mazsolás túrótorta
Hozzávalók:
45 dkg túró (CH 17,0g)
8 dkg vaj (CH 0,3g)
2 tojás (CH 1,2)
10 dkg cukor (CH 100,0g)
1 tk vaníliaaroma (CH 0,0g)
1 citrom héja (CH 0,0g)
10 dkg búzadara (CH 73,5g)
1 kk sütőpor (CH 0,0g)
10 dkg mazsola (CH 65,0g)
A vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliával, citromhéjjal, majd hozzá adjuk a túrót, a tojást, a búzadarát és a sütőport. 15 percet pihentetjük. Ekkor hozzáadjuk a mazsolát, majd vajazott tálba simítjuk és 200 fokon tűpróbáig sütjük. 

CH összegző:
10 szelet összesen 257,0 gramm szénhidrát, így egy szelet 25,7 grammot tartalmaz.

Megjegyzés: letakarva több nap után is teljesen élvezhető volt az állaga.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly