Ma vacsorára nem nagyon volt ötletem, hogy mit is kéne enni. Hazafelé viszont eljövünk egy pizzakészítő előtt, erről jutott eszembe, hogy ehetnénk pizzát. Több receptet kipróbáltam már, az alábbi vált be a legjobban. A lenti adag egy 30 cm-es pizzasütőbe elég, úgy, hogy mi vastagabban szeretjük. Vékonynak kettő is kijön belőle.
Pizzatészta
Hozzávalók: 30 dkg liszt, fél tasak szárított élesztő, 1 kávéskanál cukor, 2 dl langyos víz, 2 evőkanál olívaolaj, ízlés szerint só
Az alapanyagokat a simára dagasztjuk. Majd duplájára kelesztjük. Olívaolajjal kikent pizzasütőbe tesszük. Majd megpakoljuk a feltétekkel, előmelegített sütőben készre sütjük. (Nálunk: 250 fokon, légkeveréssel 10-15 perc szokott lenni)
Az alapanyagokat a simára dagasztjuk. Majd duplájára kelesztjük. Olívaolajjal kikent pizzasütőbe tesszük. Majd megpakoljuk a feltétekkel, előmelegített sütőben készre sütjük. (Nálunk: 250 fokon, légkeveréssel 10-15 perc szokott lenni)
Pizzakrém
Egy pizzához, egy kis sűrített paradicsomot kikeverek egy csipet cukorral, oregánóval, sóval és fokhagymával.
Feltétnek ma sonkás felvágott, kukorica, lilahagyma és reszelt trappista volt.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.