2008. február 21., csütörtök

Pizza

Ma vacsorára nem nagyon volt ötletem, hogy mit is kéne enni. Hazafelé viszont eljövünk egy pizzakészítő előtt, erről jutott eszembe, hogy ehetnénk pizzát. Több receptet kipróbáltam már, az alábbi vált be a legjobban. A lenti adag egy 30 cm-es pizzasütőbe elég, úgy, hogy mi vastagabban szeretjük. Vékonynak kettő is kijön belőle.


Pizzatészta
Hozzávalók: 30 dkg liszt, fél tasak szárított élesztő, 1 kávéskanál cukor, 2 dl langyos víz, 2 evőkanál olívaolaj, ízlés szerint só
Az alapanyagokat a simára dagasztjuk. Majd duplájára kelesztjük. Olívaolajjal kikent pizzasütőbe tesszük. Majd megpakoljuk a feltétekkel, előmelegített sütőben készre sütjük. (Nálunk: 250 fokon, légkeveréssel 10-15 perc szokott lenni)



Pizzakrém
Egy pizzához, egy kis sűrített paradicsomot kikeverek egy csipet cukorral, oregánóval, sóval és fokhagymával.


Feltétnek ma sonkás felvágott, kukorica, lilahagyma és reszelt trappista volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly