Az egyik nagy kedvencem, általában nem is tudom, hogy hol kell abbahagyni. Nem szoktam elaprózni a mennyiséget, az alábbi adag általában 4-5 alkalomra elegendő. Két étkezésre elgendő adagokban fagyasztom le. Előfordul, hogy anyukám készíti el otthon, ipari mennyiségben és onnan tárazzuk be a fagyasztóba.
Húsgombóc
1 kg darált húshoz (dagadó vagy lapocka), 30 dkg rizst adunk, 3-4 fej dinsztelt hagymát, 1-2 tojást, pirosparikát, pirosaranyat és sót gyúrunk össze. A főzőedény alját beborítjuk szálas savanyú káposztával, majd erre kerülnek a megformázott gombócok, a gombócok közé paprikát és paradicsomot vágunk, majd újra szálas savanyú káposzta következik. (ha nagyobb adagban készítjük, akkor a gombóc sorok közé is tehetünk savanyú káposztát) A lébe kaprot és csombort (borsikafű) is teszünk.
A kész gombócot paradicsommártással (zsemleszínű rántást készítűnk, amelyet az előzőleg vízzel és egy kis fej hagymával kiforralt paradicsomlével öntünk fel, majd átforralás után tálaljuk), főtt krumplival és friss kenyérrel kínáljuk.

Imádom!
VálaszTörlésMost kb pár napja erre éhezik a gyomrom, jó pár éve ettem utoljára. Azóta nézegettem ki hogy csinálja. És falra másztam a paradicsompürétől.
Szerintem paradicsomléből az igazi! :) Örülök h itt így találtam meg!
További szép napot!
:) Végső elkeseredésben szoktam azért püréből csinálni, de abból is háziból, és csak akkor ha már végképp elfogyott a paradicsomlé...ez pedig nagyon ritkán fordulhat elő.
VálaszTörlés