2008. február 20., szerda

A görények:)

Nos igen, a mindennapokat három vadászgörénnyel is megosztjuk. Ivartalanított, mentett (az előző gazdi, ilyen-olyan okból megvált tőlük) mind a három fiúka. Aki még nem látott görényt, el sem tudja képzelni, hogy milyen csodálatos velük az élet. Hihetetlenül aranyosak, és vidámak. Pattognak, makognak, játszanak, ugyanakkor a nap 24 órájából 20at alvással töltenek, ami akár ideális háziállattá is tehetné őket, csak hát előfordul, hogy az ébren töltött 4 óra pont arra az idő esik, amikor a gazdi aludna. Meg hát messze nem ajánlanám jó szívvel mindenkinek, hogy tartson görény, mert azért mégiscsak vadállat, aminek a szelídítése nem rövid idő (esetenként nem is sikerül megszelídíteni) és nem is problémamentes a tartásuk. A mi három fiunk meglehetősen szelíd (de azért inkább csak saját felelősségre adom idegen kezébe), de mind a három teljesen külön személyiség.
Dante (vadas színű) egy bűbáj, ezerrel osztja a puszikat (ha olyan kedve van), nagyon kötődik hozzánk, a megtestesült szelídség, aki még vész esetén sem bántana minket. Ugyanakkor nagyon sértődékeny, akaratos, makacs, mindig az kell legyen, amit ő akar, ha az játék a gazdikkal az éjszaka közepén, akkor is:)
Pepe (fahéjas) lényegesen egyszerűbb lélek. Ő a minden mindegy típusú állatka, akit száraztáppal bármikor le lehet kenyerezni, vele azt csinálhatunk, amit akarunk, mégis ő az, aki időnként apró lyukakkal díszít ki minket, persze nem bántásból, inkább csak a játék hevében.
Hómaci (albínó) nos ő azóta már inkább Hómedve, mert hogy ő lett a legnagyobb. Ő az egyetlen, aki kicsinek került hozzánk. Nagyon látszik rajta, hogy a Dante nevelte. Velünk nagyon szelíd, pusziosztós, idegenekkel sajnos nem ennyire barátságos. Nem játszik durván, mégis időnként okoz sérüléseket a nagyon hegyes fogaiból adódóan.
A vadászgörényekről általános és bővebb információ az alábbi linkeken található:

3 megjegyzés:

  1. Jááááj. Nagyon édesek. Nekem is van 3 görcsöm. :)
    Nem elég h finomakat főzöl, még a görcsök is....áhh.. :)

    VálaszTörlés
  2. Sajnos a három azóta már csak egy...viszont lett egy macska. Annyira a szomorú volt, hogy ők sem élnek örökké, hogy nem szerettünk volna "új" görényeket.

    VálaszTörlés
  3. Aum. SAjnálom őket! :(
    Én is ettől félek, hogyha egyszer nem lesznek, hogy fogom feldolgozni...

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly