2015. április 13., hétfő

Kínai pirított tészta csirkemellel

Most, hogy több olyan kínai étterem is bezárt, amit szerettünk, keressük az új helyeket és közben otthon próbáljuk elkészíteni a kedvenceket. Nemrégiben az Arénában lévő Wok &Go-ban kóstoltam valami pirított tésztás finomságot…mókás, de eddig ez a pirított tészta vonal kimaradt. Mivel azóta próbáltam a Pólusban is, ahol helyben és a szemem előtt készült, nem volt nehéz reprodukálni otthon…kicsit mondjuk felturbóztam. Nagyon jól sikerült..biztos, hogy gyakran lesz gyors vacsora.



Kínai pirított tészta csirkemellel
Hozzávalók:
1 kisebb csirkemellfilé
2 nagy gerezd fokhagyma
2 cm gyömbér
1 dl szójaszósz
1 ek szezámolaj 
1 tk Erős Pista
2 ek napraforgó olaj
10 dkg fehér káposzta
1 kisebb répa
2 szál újhagyma
Fél kaliforniai paprika
só, bors
25 dkg spagetti tészta (tojásos változat)
A csirkemellet vékony kicsi szeletekre vágjuk (félfagyottan a legkönnyebb;)). A megtisztított gyömbért és fokhagymát lereszeljük, majd összekeverjük a szójaszósszal és a szezámolajjal. A pácba forgatjuk a húst és amíg a tésztát kifőzzük állni hagyjuk. A káposztát kockára vágjuk, a répát megtisztítjuk és vékony karikára vágjuk, a zöldhagymát felkarikázzuk, a paprikát felcsíkozzuk. Miután a tésztát leszűrtük wokban kevés napraforgó olajat hevítünk, fehéredésig kevergetjük rajta a húst (a páclevet is ráöntjük), majd hozzádobjuk a zöldségeket is. Összerázogatjuk, átforgatjuk. sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az Erős Pistát, a tésztát és magas fokozaton összepirítjuk. És még azon melegében elfogyasztjuk :)

1 megjegyzés:

  1. A wok and go-t én is szeretem, én bambuszos csirkét szoktam ott enni (de rég ettem már:) ) a pirított tésztásat az Allee-ban ettem, azt hiszem, az is wok and go. Ki fogom próbálni a receptet:-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly