2015. április 24., péntek

Ilka csárda - Göd

Kedves kolléganőm ajánlotta a helyet, akinek a családja Gödről származik. Mivel Gödön eddig csak a Belgát látogattuk, gondoltuk ideje újítani a repertoáron.


Belépve azt hittük, hogy nincs is nyitva. Egyetlen asztalnál ültek (megjegyzem azóta többször látogattuk meg a helyet, és egy esküvő leszámítva, még sosem sikerült úgy érkezni, hogy sokan legyenek). A pincér hölgy nagyon kedves volt, választottunk egy szimpatikus asztalt (azóta is mindig ugyanezt választjuk) és már lapozgattuk is az étlapot. Nem rövid, sőt már-már zavarba ejtően hosszú, de azért találtunk rajta megfelelő fogásokat. S amit választottunk az tökéletesen bizonyított. Igényesen tálalva, nagyon bőséges adagban és kellően gyorsan érkezett az asztalunkhoz. És ráadásként még tényleg finom is volt :)


Pulyka cordon bleu
A képek több alkalommal készültek. A teljesség igénye nélkül kóstoltunk már náluk az alábbi fogásokat: Húsleves házi tésztával gazdagon, Kukoricakrémleves, Tatárbeefsteak, Ördögragu Ilka módra resztelt burgonyával, Pulyka Cordon Bleu, Puszta nyárs kastélyburgonyával friss salátával, öntettel, Vörösboros csülök roston sült hagymával és burgonyával, Vörösboros őzpörkölt sztrapacskával….stb. amik most nem jutnak eszembe. Nem nagyon tudok olyan fogást mondani, amiben hibát találtunk volna. Ez egy igazán jó kis magyaros étterem.


Vörösboros őzpörkölt sztrapacskával
Italok tekintetében a limonádé nem házi, hanem bolti üvegest töltenek ki L Egyébként Coca-cola és Cappy termékek az alkoholmentes szekcióból. A többit érdeklődésünk hiányában nem vettük szemügyre.

Libamájjal töltött sertésborda
A desszerteknél lehetne kicsit bővíteni, variálni, mert ez a szokásos síkon mozog (somlói, palacsinta, gesztenyepüré)…azért szerintem ennél több van kis országunkban;)

Árkategóriára kellemesen közepes. Kiemelten kedvesen és segítőkészek a pincérek, a maradék ételek elcsomagolása is teljesen korrekt.

Update: Azóta az Ilka lett a környéken az új törzshelyünk. Már megismernek és nevetve mondják, hogy szabad az asztalunk :P S – vesztünkre – kipróbáltuk a tatárbeefsteaket náluk…hát eddig mindegyiket veri, amit kóstoltunk (beleértve a sajátomat is!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly