2015. április 29., szerda

Tejfölös sertésragu leves

Volt egy kevés kockázott sertés hús és kellett valami tartalmas vacsora…adta magát, a leves+palacsinta kombináció. A leveshez meg gyorsan kerestem ötletet a nosalty-n…majd így is készült :D Viszont nagyon finom lett, kicsit még főhetett volna, hogy puhább legyen a hús, de már a vádlimat rágták a fiúk, így inkább kapták a levest :P


Tejfölös sertésragu leves
kb. 20 dkg sertéshús (kockára vágva)
1 közepes vöröshagyma
1 közepes sárgarépa
2 közepes burgonya
10 dkg zöldbab
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
piros paprika
Piros Arany (csemege)
1 ek sertészsír
víz
2 marék száraz csipetke tészta
1 evőkanál finomliszt
10 dkg tejföl
A kockára vágott vöröshagymát az olvasztott sertészsíron megpirítjuk, majd rádobjuk a húst és fehéredésig kevergetjük, ekkor fűszerezzük, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket, majd felöntjük vízzel és felforraljuk. Mikor felforrt, hozzádobjuk a csipetkét és mindent puhára főzünk, végül a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly