2014. szeptember 5., péntek

Szezámmagos gyömbéres csirke

TvPaprikán láttam meg az ötletadó receptet. Aztán persze, csak tessék-lássék tudtam felírni, hogy mi és hogyan, szóval ez már nem egészen az, viszont finom:) Kísérte még egy Yu-Xiang padlizsán (kissé más recept, de erről majd máskor), meg egy étvágygerjesztő zeller (nagyon szuper új vágószerkentyűm van hozzá - hála a miniintheboxnak-...ilyen szuper még sosem lett:)), meg persze rizs.



Szezámmagos gyömbéres csirke 
1 csirkemell szeletelve 
1 kisebb piros kaliforniai paprika szeletelve 
2 kisebb hagyma szeletelve 
szójaszósz 
kis darabka gyömbér 
szezámolaj 
pár szem shitake gomba szeletelve 
2 zellerszár szeletelve 
1 fokhagyma szeletelve 
1 evőkanál keményítő vízben feloldva 
Tálaláshoz szezámmag 
A hozzávalókat igyekeztem egyformára vagdosni…nyilván amennyire ezt az alapvető formájuk engedte. A csirkemellet szezámolajjal kissé bepácoltam. Ezután kevés olajon megsütöttem. Kiszedtem, majd a wokba dobtam a zöldségeket és összerázogattam. Visszatettem a csirkemellet, hozzáadjuk a szójaszószt, összefőzzük, majd a keményítős vizet hozzáadva kiforraljuk. Szezámmaggal megszórva tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Fúúú Vica! Ennyi jó kaja közt hogy a csudába tudsz diétázni??? :) Áruld el légyszi! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sehogy :P De egyébként igyekszem keveset enni, meg ugye lehetőség szerint szénhidrát szegényen. Nem tartom már a szigorú 160CH diétát, egyrészt megoldódni látszik a probléma, másrészt bevallom most nincs energiám sem a fiúk mellett annyit számolgatni, meg odafigyelni....igaz enni se nagyon van időm:P Napi egy étkezéssel elég nehéz 160 grammot egyszerre bevinni;)

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly