2014. szeptember 13., szombat

Zöldborsós rizottó

Ez is a tv-parikáról származik. Az érdekessége, hogy amikor Zsebi meglátta, közölte, hogy csináljak olyan zöldborsó fözeléket, de azonnal. Vacsorára kapott is sima zöldborsó főzeléket, erre kicsit többet kellett várnia, annyira nem volt siker…nála legalábbis, mert nekem tetszett, igaz nem főételnek, inkább egy masszívabb köretnek ;)


Zöldborsós rizottó
Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál halványító zeller 
1 bögre rizs
só, bors
1 dl fehér bor
bő 0,5l alaplé 
2 evőkanál margarin 
3 evőkanál zöldborsó 
Tálaláshoz:
1 evőkanál citromlé
Reszelt parmezán
Elkészítés:
A hagymákat felvágjuk, és olívaolajon megfuttatjuk.Hozzáadjuk a felvágott halványító zellert, a fokhagymát és a rizst. Meglocsoljuk fehérborral és hozzáadagoljuk a meleg alaplevet. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a rizs megpuhul.Beletesszük a zöldborsót, levesszük a tűzről, megsózzuk, megborsozzuk, adunk hozzá egy darabka margarint. A borsó puhulásáig főzzük, ügyelve rá, hogy kellően krémes maradjon. Végül megöntözzük egy kis citromlével, és parmezánt reszelünk rá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly