2014. szeptember 3., szerda

Joghurtos currys sertéssült

Kicsit indiai ízvilágú vacsorát szerettem volna, de nem nagyon, és főleg egyszerűen. Készült egy naan…pontosabban pita ezen recept alapján, csak éppen…tejjel készült víz helyett és kimaradt a cukor. Jól sikerültek, a hús nem kicsit lett sós és kicsit szaftosabb, szószosabb végeredményre számítottam, de azért még ehető. A fiúknak is tetszett, főleg a naan:)



Joghurtos currys sertéssült
6 szelet sovány sertéscomb
1 kis fej vöröshagyma
három szelet bacon
némi vaj
30 dkg joghurt
1 tk curry (sárga)
só, bors
A hússzeleteket sózzuk, kiklopfoljuk. A tűzálló tál alját kikenjük vajjal, beleszórjuk a felkarikázott hagymát, ráfektetjük a hússzeleteket. Sózzuk, borsozzuk. Rádobáljuk a csíkokra vágott bacont. A joghurtot kikeverjük a curryporral, majd ráöntjük a húsra. Sütőben 180 fokon 40 perc alatt készült el. Naannal ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly