2015. szeptember 12., szombat

Tejfölös-kolbászos bableves

KáeM kérésre került némi kolbász is a szokásos bablevesbe. Remekül feldobta :)


Tejfölös bableves kolbásszal
1 kisebb fej hagyma
1 nagyobb sárgarépa
1 darabka zeller
só, babérlevél
1 kisebb darabka füstölt kolbász
1 marék csipetke
1 doboz Bonduelle vörösbab konzerv
2 gerezd fokhagyma
15 dkg tejföl
kevés liszt
kevés pirospaprika
A hagymát, zellert, sárgarépát összevágjuk. A kolbászt felkarikázzuk. Majd némi sóval és babérlevéllel feltesszük főni. Mikor felforrt hozzáadjuk a csipetkét is. Miután minden megpuhult összeforraljuk a lecsepegtetett babbal. Közben pedig elkészítjük a fokhagymás, pirospaprikás, tejfölös rántást, majd besűrítjük vele a levest.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly