2015. szeptember 13., vasárnap

Szilvás pite

Az ősz egyértelműen pite idő. Így nem is volt kérdés, hogy idén sorra kerül MIlonka ezen receptje. Tisztán szilvával készítettem és nem sütöttem elő a pite tésztát (helyette került rá pici zsemlemorzsa) és jelentem tökéletes siker. Zsebivel odaáig vagyunk érte. A kollegáim szerint ez volt az utóbbi idők legjobban sikerült sütije. (Pedig állítják, hogy a többi sem volt rossz:P)

Szilvás pite
A tésztához:
25 dkg finomliszt
13 dkg vaj
1 db tojás
2 ek barnacukor
1 csipet só

A töltelékhez:
45 dkg szilva
3 dkg barna cukor
1 kk fahéj
kevés zsemle morzsa
A lisztből, 1 tojásból, felkockázott vajból, cukorból, sóból tésztát gyúrunk. Nagy részét belenyomkodjuk a pite formába, úgy hogy szépen legyen pereme is. Ekkor megszórjuk némi zsemlemorzsával. Elosztjuk rajta a megtisztított, feldarabolt cukorral és fahéjjal elkevert szilvát. A maradék tésztából dekorációt formázunk a tetejére. Ezután előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. Első körben még porcukorral meghintve tálaltam…utána már ez elmaradt és csak úgy faltuk, ahogy kijött a sütőből. El tudom képzelni langyosan némi fahéjas fagyival tálalva;)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly