2015. augusztus 8., szombat

Házi epres-tejszínes jégkrém

Nah semmi túl bonyolított. De itthon vagyunk a csemetékkel…betegek, nulla betegség tudattal. És persze ebben a hőségben a klíma ellenére is fagyit ennének fagyival. Hát gondoltam csinálok nekik. Igazán finom lett, lelkesen ették, mondjuk kicsit keményebb, mint egy bolti krémes verzió, de persze erre is van megoldásom, elvégre vagy fagyi gépünk is, de arról majd máskor.

Joghurtos-tejszínes jégkrém
20 dkg epres joghurt (nálam éppen Landliebe…és persze lehetne más gyümölcs is)
1 dl tejszín
A hozzávalókat a turmixszal összedolgoztam, majd a formákba töltöttem (IKEA), ez a mennyiség pont megtöltötte a 6 kis formát. Pálcika célba, aztán már ment is a fagyasztóba. S míg a csemeték aludtak egyet délutáni két órás szieszta címén, pont kellően meg is fagyott. :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly