2015. február 28., szombat

Hortobágyi húsgombóc

Igyekszem hétvégén gyorsan letudni a főzést, hogy minél több idő maradjon a törpékkel játszani. Amúgy meg imádják a nokedlit, így valami olyasmi kellett, amit nokedlivel lehet enni. Pénteken meg szembejött ez a recept. Nem követtem szó szerint, mert a gomba nem nagy sztár nálunk, és amúgy is, ha gombás akkor szerintem már bakonyi. Jól nézett ki, nem is volt rossz, de azért nem fogyott olyan lelkesen, mint számítottam rá. Amúgy szeretik a húsgombócot, de valahogy ez a tejfölös-paprikás szósz úgy látszik a csirkéhez passzol számunkra jobban :)



Hortobágyi húsgombócok
Húsgombóc
40 dkg darált sertéshús
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
6 dkg vöröshagyma
4 dkg zsemlemorzsa
Mártás
1 ek napraforgó olaj
6 dkg vöröshagyma
2 ek natúr lecsó
3 ek sűrített paradicsom
víz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
15 dkg tejföl
2 dkg finomliszt
Húsgombóchoz a hagymákat krémesre daráljuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk és hűtőbe tesszük. A mártáshoz az olajon megfuttatjuk a hagymákat, a lecsót, szórunk rá némi piros paprikát, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ízesítjük, felöntjük vízzel és beletesszük a megformázott gombócokat. Összeforraljuk. Mikor a gombócok megpuhultak, akkor behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Nokedlivel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly