2015. február 14., szombat

Hamis túrós

Végre eljött a pillanat, hogy a keresztszülőkkel is meg tudtuk ünnepelni Mazsi születésnapját, s ha már így, akkor legyen torta. Pénteken a munkahelyemen éppen búcsúztattunk egy kismamát és hozott isteni sütiket. Receptet azt nem tudott, de nevet igen, google meg a barátom és a többféle recept közül kidolgoztam egy saját verziót, így torta-formában elkészült. Ha mondjuk türelmesebb vagyok és nem akarom még forrón kiszedni a formából, esélyesebb lett volna, hogy nem reped meg, de így is finom lett. Legközelebb azért marad a tepsiben sütés, mert laposabban könnyebb enni :)




Hamis túrós
25 dkg Rama margarin
15 dkg kristálycukor
5 tojássárgája
csipet só
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
a töltelékhez:
2 csomag vaníliaízű pudingpor
10 dkg kristálycukor
5 dl tej
40 dkg tejföl
5 tojásfehérje
Első körben a tölteléket készítjük el. A pudingporból a cukorral, tejjel pudingot főzünk. Még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is a tejfölös pudinghoz adjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztához gépi habverővel elkeverjük a margarint a kristálycukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojás sárgákat is. Végül hozzádolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet is. Az összeállt tésztát 2/3-1/3 arányban szétszedjük. A nagyobbik tésztacipót a sütőporral bélelt tepsire lapogatjuk. Rákanalazzuk a tölteléket, majd a másik tésztacipóból rudakat formázunk és rácsosan a töltelékre tesszük. Kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly