2013. december 1., vasárnap

Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival

A nosalty-n láttam meg a receptet, gondoltam jó lesz mára ebédnek. A hús tökéletes lett, biztos gyakran fog előkerülni, már vannak fejlesztési ötleteim is. A köret viszont finoman szóval sem nyerte el a tetszésünket, így inkább a pluszban készített zellersaláta fogyott. 



Tejfölben pácolt csirkemell
20 dkg csirkemell (CH 0,8g)
1 tojás (CH 0,6g)
7 dkg tejföl (CH 2,7g)
0,5 dkg fokhagyma (CH 1,3g)
bors, só, pirospaprika (CH 0,0g)
4 dkg liszt (CH 28,8g)
3 dkg füstölt sajt (CH 0,5g)
olaj a sütéshez (CH 0,0g)
A csirkemellet szeletekre vágjuk, esetlegesen enyhén megkloffoljuk. A páchoz a tojást felverjük, kikeverjük a tejföllel, a zúzott fokhagymával, fűszerekkel. Beleforgatjuk a húst és letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap lisztben megforgatjuk és forró olajban kisütjük. 


CH összegző (némileg pontatlan, mert a pácból maradt vissza a lisztbe forgatás után!):
2 főre összesen:34,7g
1 főre:17,4g


Tepsis reszelt krumpli
50 dkg krumpli (CH 100,0g)
15 dkg hagyma (CH 12,5g)
5 dkg vaj (CH 0,2g)
5 dkg füstölt sajt (CH 0,8g)
15 dkg tejföl (CH 5,7g)
0,5 dkg zsemlemorzsa (CH 3,7g)
A krumplit alaposan megmossuk és héjában puhára főzzük. Megtisztítjuk és a felét egy kivajazott hőálló tálba reszeljük. Megsózzuk, majd ráreszeljük a hagymát, a sajtot, végül a vajat. Ezután betakarjuk a krumpli másik felével. A tetejét megkenjük tejföllel és megszórjuk kevés zsemlemorzsával. 200 fokos sütőben pirulásig sütjük. 

CH összegző:

4 adag összesen:122,9g
1 adag:30,7g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly