2013. december 9., hétfő

Rázott rántott csirkemell

Virágnál láttam meg a leírást, aztán iziben ki is próbáltam. Nos mindent vitt, bár van már plusz ötletem is:D Meg valahogy el tudom képzelni ezzel a recepttel összedolgozva, meg még átalakítva;) Nah, de erről majd később. Most az eredeti verzió. 


Rázott rántott csirkemell
20 dkg csirkemell filé (CH 0,8g)
0,5 dkg fokhagyma (CH 1,3g)
15 dkg natúr joghurt (CH 8,1g)
1,5 dkg kukoricakeményítő (CH 12,8g)
3 dkg liszt (CH 21,6g)
1 felvert tojás (CH 0,6g)
6 dkg zsemlemorzsa (CH 44,0g)
forró olaj a sütéshez
A csirkemellet csíkokra vágjuk és megsózzuk. Ezután egy dobozban elkeverjük a zúzott fokhagymát a joghurttal, majd beletesszük a szeleteket és alaposan összerázzuk. Hozzáadjuk a keményítőt és ismét jól összerázzuk. Jön a liszt és a rázogatás, a felvert tojással és rázzuk egy kört, végül a zsemlemorzsával is. Ezután mindjárt mehetnek a forró olajba. Elképesztően omlós lesz a hús és ropogós a panír (nálam ehhez a fokhagymás joghurtos rázás után állt a hűtőben lezárva nagyjából 2 órát és a zsemlemorzsám pedig házi verzió, nem annyira finomra darált, mint a bolti társa).

CH összegző (némileg pontatlan, mert maradt a tálban ez+az a rázogatás végén a szeletek olajba helyezése után):

3 (kisétkű) főre összesen köret nélkül:89,2g
1 főre:29,7g

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly