Adott volt egy nagy adag főtt hús, mert kivételesen kissé besokalltam a levesbe. Nem akartam ismét egyszerű húslevesnek előadni, lett hát becsinált leves, ami egyébként nagyon finom és ismét egy olyan étel, aminél kár, hogy csak most próbáltam ki.
Csirkebecsinált leves
Hozzávalók:
3 babérlevél (CH 0,0g)
4 szem krumpli (28 dkg - CH 56,0g)
30 dkg főtt hús (csirke - CH 1,2g)
23 dkg főtt sárgarépa (CH 18,6g)
2 ek citromlé (CH 0,1g)
1 dl tejszín (CH 3,0g)
1 dkg keményítő (CH 8,5g)
A krumplit a babérlevéllel, némi sóval csirkealaplében (ha nincs, simán vízben) puhára főzzük. Hozzáadjuk a répát, húst és összeforraljuk. Besűrítjük a keményítővel elkevert tejszínnel, ízesítjük a citromlével.
CH összegző: 6 bőséges adag összesen 87,4 gramm, egy adag 14,6 gramm szénhidrátot tartalmaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.