2013. április 18., csütörtök

Csirkebecsinált leves

Adott volt egy nagy adag főtt hús, mert kivételesen kissé besokalltam a levesbe. Nem akartam ismét egyszerű húslevesnek előadni, lett hát becsinált leves, ami egyébként nagyon finom és ismét egy olyan étel, aminél kár, hogy csak most próbáltam ki.


Csirkebecsinált leves 
Hozzávalók: 
3 babérlevél (CH 0,0g) 
4 szem krumpli (28 dkg - CH 56,0g) 
30 dkg főtt hús (csirke - CH 1,2g) 
23 dkg főtt sárgarépa (CH 18,6g) 
2 ek citromlé (CH 0,1g) 
1 dl tejszín (CH 3,0g) 
1 dkg keményítő (CH 8,5g) 
A krumplit a babérlevéllel, némi sóval csirkealaplében (ha nincs, simán vízben) puhára főzzük. Hozzáadjuk a répát, húst és összeforraljuk. Besűrítjük a keményítővel elkevert tejszínnel, ízesítjük a citromlével. 

CH összegző: 6 bőséges adag összesen 87,4 gramm, egy adag 14,6 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly