2015. június 7., vasárnap

Tejes lángos

Van az úgy, hogy az ember meglát egy képet/receptet megtetszik, elkészíti, de valahogy mégsem lesz akkora siker és katarzis, mint várta. Nem is volt egyszerű dolga ennek a lángosnak, az imádott és eddig majdnem mindig tökéletes sikerült, habos kefires verziót kellett volna letaszítani a trónról…nem ment. Azért nem volt rossz és el is fogyott, de nálunk a másik nyerőbb, ez tömörebb…ellenben a tészta állaga nagyon tetszett…pizzának/kenyérlángosnak szerintem ideális…majd kipróbálom. Nálam amúgy picivel több tejet vett fel, mint Virágnál, de amúgy másban nem tértem el az eredeti recepttől.

Tejes lángos
50 dkg liszt
3 dl tej
1 csomag szárított élesztő
pici cukor
A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a cukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt. Majd robotgéppel hozzákeverjük a lisztet, és a sót, majd addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától. (Én itt azért letakarva hagytam kelni egy bő órát). Utána kis cipókat formázunk a tésztából. Minden gombócot óvatosan, a szélétől indulva széthúzogatjuk, és az olajba tesszük. Mindkét oldalát pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly