2015. június 21., vasárnap

Naan – milliómodszor

Mindig kicsit változik, kicsit másként készül. Most a pénteki kimenős vacsora maradékához készült a friss mártogatós…az alábbiak szerint. Igazán finom lett, megtartom a receptet…egy időre, amíg meg nem feledkezem róla és nem kreálok egy újat:P



Naan (tejjel, joghurttal)
60 dkg liszt
3 dl tej
12,5 dkg natúr joghurt
1 csomag szárított élesztő
1 ek olívaolaj
2 dkg vaj
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen kelni hagyjuk. Ezután egyforma darabokra vágjuk, majd lisztezett felületen vékonyra sodorjuk. Amíg a serpenyő forrósodik állni hagyjuk, ezután pici vajjal átkenjük a forró serpenyőt és ebben sütjük ki a naanokat, amíg szép foltosak lesznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly