2014. december 27., szombat

Csirkemelltorta

Éva facebook oldalán láttam meg és már el is dőlt, hogy – végre – nálunk is elkészül. Remek lett, igazán kár, hogy csak most csináltam meg. Biztosan gyakrabban fogom, főleg, mert vendégvárónak is kiváló. A lenti mennyiségeket egy kicsi szilikonos püspökkenyér formához használtam fel.


Csirkemell torta
1 kisebb csirkemell filé
15 dkg szeletelt füstöt tartja
15 dkg reszelt sajt
20 dkg szeletelt bacon
kevés liszt
A csirkemell szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés lisztben megforgatjuk. A formát beterítjük a bacon szeletekkel, amiket szintén túllógatva tesszük. Erre jön egy réteg a csirkemellből, majd erre jönnek a tartja szeletek szépen sorban, majd egy adag reszelt sajt, erre megint egy réteg hús, ismét tarja, sajt és végül hússzelettel zárjuk le. A kilógó baconnal szépen szorosan betakarjuk, majd forró sütőben a bacon pirulásáig sütjük. Ekkor leöntjük a felesleges zsiradékot és egy tepsire kifordítva a másik oldalán is pirosra sütjük a bacont.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly