2014. december 29., hétfő

Robinson Étterem

ahol szinte biztosan állíthatom, hogy háromszor voltunk: először-utoljára-sohatöbbet. 


Az indulás nem volt rossz…ezen az oldalon romatikus étterem (polgári 9es házassági évfordulót ünnepeltünk) után kutatva akadtunk rá és mind a ketten ezt választottuk….miután nem akartunk ismét a Prime-ba menni főleg a tagnapi Lancelot után. Hát az indítás nem volt rossz a telefonos foglalásnál nagyon kedvesek voltak, az érkezésünkkor meg kiemelten udvariasak. Az étterem szép és hangulatos, bár kissé közel vannak az asztalok egymáshoz, ez mondjuk teljeséggel lerombolja a romantikus és intim hangulatot. 


Aztán a választásnál 20 másodperc alatt sikerült lerombolni az addigi pozitív benyomást….a pincérünk nem kicsit volt kioktató, már-már lekezelő, aki úgy tűnt nem nézi ki belőlünk, hogy ki tudunk fizetni egy több tízezres számlát. Pedig valójában csak a nem egészen egyértelmű étlapot szerettük volna tisztázni. 



Az étlapról amúgy nehéz volt a választás és nem a kiemelten bőséges választék miatt, hanem éppen ennek hiányában. Egy olaszos jellegű étteremben összesen 4 féle tészta van és abból 3 tengeri herkentyűkkel, az cseppet sok volt. A Dario féle külön étlapról mondjuk két személy esetén - mint a pincérrel való konzultáció után kiderült - lényegében két féle fogás rendelhető, mert hát kevesen vannak, akik képesek egy másfél kilós steaket egyedül, vagy akár másodmagukkal bevágni. Lényeg a lényeg végülis előételnek libamáj terrine-t ettünk ketten egyet. Ez teljesen hibátlan volt, éppen jó adag. Főételnek és a bélszín csíkokkal tálalt paradicsomos garganelli (pennére - tollhegyre - hasonlító tészta;)) mellett döntöttem, ami az ígéret szerint reszelt parmezánnal érkezett volna. KáeM a Darios külön étlapról választotta végülis a bélszínt (mégis steak:S), steak burgonyával és gorgonzola mártással.


Az én vacsorám tálalása nem annyira nyert, mert a reszelt parmezán helyett forgácsot kaptam, amivel alapvetően semmi bajom, de tésztához nem szeretem, mert - főleg ha olyan nagy forgácsok, mint jelen esetben - nem igazán tudom jól elosztani a tésztán. A fogás maga nem volt rossz, bár a bélszín lehetett volna fűszeresebb. Az adag méretét tekintve simán meg tudtam enni….szóval nem volt hatalmas;)



KáeM esetében a szószért ismét szólni kellett, mert lemaradt, a krumpli némileg hideg volt, de amúgy jónak minősítette, bár mint mondta, ha steak, akkor marad a Prime;)

Miután kértük a számlát, “alig” 20 percet kellett várni, hogy meg is kapjuk (nyilván innen már nem volt esély odaérni a moziba:(). Kártyával fizettünk és mivel a számla alapból tartalmazott 12,5% szervízdíjat és borravalót, illetve kicsit sem voltunk elégedettek a kiszolgálással, így hát nem adtunk plusz borravalót. Így sem fizettünk keveset, mert nem olcsó a hely. 

A végső véleménnyel kezdtem a beszámolót, nevezetesen, hogy nem fogunk visszatérni, persze azért soha ne mondd, hogy soha, mert attól még mindig izgalmasan hangzik a Fiorentina…csak megfelelő társaság kéne hozzá;) És hát a kilátás az étteremből igazán figyelemreméltó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly