2014. október 21., kedd

Hagymás tejszínes mustáros karaj

Nagyon megtetszett a fotója. Most volt egy adag karajom, amivel nem tudtam hirtelen mit kezdeni. Így felhasználtam a receptet. Kissé módosítottam rajta. Jó lett, csak kevesebb só kellett volna bele…de a mustárokkal mindig így járok, mármint, hogy sósabbak, mint én gondolom.




Hagymás tejszínes mustáros karaj 
4 szelet sertés karaj 
1 tk mustár 
4 gerezd fokhagyma 
1 fej vöröshagyma 
10 dkg tejföl 
1,5 dl tejszín 
petrezselyemzöld 
só, bors 
kevés olaj 
A húst kockára vágjuk, majd összeforgatjuk némi sóval és borssal. A hagymát szálasra szeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk. Kevés olajon megforgatjuk a hagymákat, majd a húst is fehéredésig. Ekkor hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt és tejszínt. Össze rottyantjuk, majd áttesszük az egészet egy tűzálló edénybe és 200 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Rizzsel tálaltam, de krokettel talán még finomabb lett volna;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly