2015. május 7., csütörtök

Töltött kifli – Kata anyukája

Már többször készítettem, így kész csoda, hogy még nem került fel, pedig jó kis vacsora-alternatíva. Sőt többször csináltam már reggelire is. Az alábbi recept az eredeti, én eddig mindig variáltam rajta valamit, az éppen aktuális készleteknek és a kedvemnek megfelelően :) De kóstoltam az eredetit is, mert Kata megcsinálta egyszer szülinapos vendégvárónak ;)



Töltött kifli – Kata anyukája
10 db kifli
40 dkg párizsi (ledarálva)
15-20 dkg tarja (ledarálva)
tejföl
mustár
bors
1 tojás
tej
reszelt sajt
A kifliket félbe vágjuk és a belsejüket kiszedjük, némi tejbe áztatjuk. Majd kicsavarjuk és összekeverjük a ledarált tarjával, párizsivel, tejföllel, mustárral, a tojás sárgájával és fűszerekkel. Ezután betöltjük a kiflikbe, majd megkenjük a felvert tojásfehérjével. Megszórjuk reszelt sajttal. Végül 20 perc alatt 180 fokon készre sütjük. Mindenféle mártogatóssal (ketchup, majonéz, torma…stb.) tálaljuk.

1 megjegyzés:

  1. Jut eszembe nálunk is milyen régen volt:) Az anyu-féle verzió csak annyiban különbözik, hogy a kiflit nem hosszában hanem keresztbe vágjuk, és úgy töltjük, de feltehetően az ízén nem változtat:)

    VálaszTörlés

Printfriendly