2015. május 16., szombat

(Majdnem) Kanelbullar

Fahéjas csiga volt a vacsora ötlet. Gondoltam ne legyen a szokásos, hát ez lett Limarától…kicsit persze otthonra szabva ;) De nagy siker, megtartom a tésztát, kicsit több töltelékkel fogom készíteni a későbbiekben.


Kanelbullar
Hozzávalók:
2,5 dkg élesztő 
7,5 dkg vaj 
2,5 dl tej 
csipet só
5 dkg barnacukor 
(1 teáskanál kardamom) – elmaradt, mert nem találtam meg…pedig két zacskó is volt otthon:S
kb 7 dl finomliszt 
A hozzávalókat alaposan összedolgoztam, majd hagytam duplájára kelni. Míg kel a tészta elkészítjük a tölteléket. 
5 dkg barnacukor
5 dkg puha vaj
1 tk. fahéj
Krémesre keverve.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és kb. 2-3 mm vastagra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük. Ujjnyi szeletekre vágjuk és sütőpapíros tepsire tesszük. Letakarva újrakelesztjük, amíg a sütő felmelegszik. Majd felvert tojással megkenjük és a 220 fokos sütőbe toljuk 8-10 perc alatt készre sütjük. Sütőből kivéve 5 percre letakarjuk egy konyharuhával (ezen a pontok a fiúk már gyakorlatilag folyamatosan kérdezték, hogy készen van-e már), majd ezután tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly