2014. július 11., péntek

Répatorta

Maga a répás sütemény a dédimamától származik (csak némi cukor csökkentést követtem el rajta). A krémet meg innen-onnan emlékeimből csináltam hozzá…meg a hűtőben talált éppen mindjárt lejár alapanyagokból;) A süti remek lett, ahogy a dédinél, a krém meg ízlésünknek borzalmasan édes…de azért elfogy ám;)


Répatorta 
2 tojás 
10 dkg cukor 
15 dkg nyers sárgarépa reszelve 
3 dkg darált dió 
1 dl olaj 
20 dkg liszt 
1 csomag sütőpor 
A hozzávalókat simára dolgozzuk, majd formába simítjuk. Nálam ez most egy 20cm-es szilikon forma volt. Majd 200 fokon alsó-felső sütéssel készre sütjük. Tűpróba erősen igényelt;) Rácson hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk és megtöltjük az alábbi krém felével, majd a másik felével bevonjuk. Reszelt répával - elvetemültek marcipán répácskákkal - díszítjük. 


A krémhez: 12,5 dkg philadelphiat krémesre dolgozunk 6 dkg puha vajjal, 10 dkg vaníliás porcukorral, illetve egy kevés vaníliakivonattal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly