2014. április 7., hétfő

Egybensült fasírt

Nem próbáltam eddig, elvégre meséltem nyáron a simáról is, hogy azt sem nagyon eddig. Most ezt is előadtam és igazán jól sikerült, talán még a másik verziónál is jobban. Hidegen is tökéletesen élvezhetőnek tűnt, így hidegtálhoz is kiváló ez a verzió. 


Egybensült fasírt
6 dkg hagyma (CH 5,0g)
0,5 dkg fokhagyma (két gerezd - CH 1,3g)
50 dkg zsírosabb fajta darálthús (CH 2,0g)
2 tojás (CH 1,2g)
5 dkg zsemlemorzsa (CH 36,7g)
só, bors (CH 0,0g)
kevés sertés zsír (CH 0,0g)
A hagymát és a fokhagymát krémesre daráltam a késes robotgéppel, majd alaposan összedolgoztam a többi hozzávalóval. Zsírral kikentem a 23x18as kis tepsit, majd szépen belelapítgattam a masszát. 200 fokos sütőben aranyszínűre sütettem. Majd kockára vágva tálaltam a krumplifőzelék kisérőjeként. 

CH összegző:
12 kocka összesen:46,2g
1 kocka:3,9g


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly