2015. október 1., csütörtök

Sajtos-sonkás lepény

Lementettem egy receptet a szuper kis alkalmazásomba – majd írok róla bővebben – aztán Zsebike meglátta a képet és kérte, hogy legyen az a vacsora. Hát miért is ne…nos nem igazán jött be neki. Nem lett rossz, csak sósabb volt, mint igazán szerettem volna.


Sajtos-sonkás lepény
A tészta - Hozzávalók:
25 dkg liszt
7 dkg puha vaj
7 dkg zsír
2 nagy ek. tejföl
10 dkg reszelt sajt
1 kk. sütőpor

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd letakarva 1 órára hűtőbe tesszük.

Belevalók:
kis adag pizza szósz
1 kis fej lilahagyma
két szelet sonka aprókockára vágva
vegyes sajtok apró kockára vágva
1 csomag mini mozzarella

Összeállítás: A tészta 2/3 részét kisodorjuk és a piteformába simítjuk, úgy hogy szépen legyen pereme is. Megkenjük a pizza-szósszal, rászórjuk a sonka kockákat, lilahagyma szeleteket, majd a mindenféle sajtokat. Beterítjük a maradék tésztával, villával megszurkáljuk, tetejét kevés felvert tojással megkenjük és 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

1 megjegyzés:

  1. Hú, ez nagyon jól hangzik! Azt hiszem jövő héten ki is próbálom valamelyik este. Legfeljebb a gyerekek majd esznek vajas kenyeret :-D

    VálaszTörlés

Printfriendly