2015. január 1., csütörtök

Tejfölös piskóta

A szieszta után gondoltam - kivételesen - iszom még egy kávét, de ahhoz kéne valami süti (mert már uncsik a karácsonyról maradtak, meg amúgy is piskóta jellegűre vágytam). Na mire a süti kész lett mondjuk vacsoráztunk, így nasi lett (pedig gyorsan megvolt, csak mire kitaláltam, hogy mi is legyen:P), a kávé meg jó későre csúszott, de mivel tejeskávét (Melange;)) szoktam inni, így nem hiszem, hogy gond….meg valójában még sosem sikerült elérnem, hogy ne tudjak elaludni a késői kávézás-kólázás ellenére;) Na, inkább recept….


Tejfölös piskóta
1 tojás
10 dkg liszt
2,5 dkg keményítő
1 tk sütőpor
10 dkg cukor
12,5 dkg tejföl
kb. 5 dkg vegyes asztal-kandírozott gyümölcs
A tojást, a tejföllel és a cukorral kézi habverővel összekeverjük. Hozzáadjuk a száraz alapanyagokat és simára keverjük, majd beletesszük a gyümölcsöket és szilikon formába simítjuk a tésztát. (Nekem kicsi méretű püspökkenyér formám van szilikonból, abba ez a mennyiség bőven jó volt, sima püspökkenyérformába dupla mennyiség kell!) 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

2 megjegyzés:

  1. A liszt sima vagy valami teljes kiőrlésű?

    VálaszTörlés
  2. Nálam most sima volt. Nem próbáltam még tk. Verzióval.

    VálaszTörlés

Printfriendly