2014. április 8., kedd

Túrós gofri

A túrófánknak kerestem kevésbé szagos alternatívát. Hát megtaláltam az ötletadót a nosaltyn…a saját megvalósítás nagyon finom lett. Mondanám, hogy veszélyes a vonalakra, de annyira bejött a fiúknak, hogy csak éppen annyi jutott nekem, ami még nem minősül veszélyesnek ;)


Túrós gofri
18 dkg túró (CH 6,7g)
6 dkg vaj (CH 0,2)
5 dkg vaníliás cukor (CH 50,0g)
2 dl tej (CH 9,2g)
2 tojás (CH 1,2g)
15 dkg liszt (CH 108,0g)
A hozzávalókat összekeverjük, a lisztet csak a végén adjuk hozzá. Hűtőben pihentetjük a masszát felhasználásig, nálam egy pár órát jelentett ma. Azután forró gofrisütőben aranyszínűre sütjük. Lekvárral tálaljuk - nálunk diabetikus eper :)


CH összegző:
9 darab összesen: 175,3g
1 db: 19,5g


2014. április 7., hétfő

Egybensült fasírt

Nem próbáltam eddig, elvégre meséltem nyáron a simáról is, hogy azt sem nagyon eddig. Most ezt is előadtam és igazán jól sikerült, talán még a másik verziónál is jobban. Hidegen is tökéletesen élvezhetőnek tűnt, így hidegtálhoz is kiváló ez a verzió. 


Egybensült fasírt
6 dkg hagyma (CH 5,0g)
0,5 dkg fokhagyma (két gerezd - CH 1,3g)
50 dkg zsírosabb fajta darálthús (CH 2,0g)
2 tojás (CH 1,2g)
5 dkg zsemlemorzsa (CH 36,7g)
só, bors (CH 0,0g)
kevés sertés zsír (CH 0,0g)
A hagymát és a fokhagymát krémesre daráltam a késes robotgéppel, majd alaposan összedolgoztam a többi hozzávalóval. Zsírral kikentem a 23x18as kis tepsit, majd szépen belelapítgattam a masszát. 200 fokos sütőben aranyszínűre sütettem. Majd kockára vágva tálaltam a krumplifőzelék kisérőjeként. 

CH összegző:
12 kocka összesen:46,2g
1 kocka:3,9g


Printfriendly