2014. november 28., péntek

Bangkok thai étterem

Az úgy volt, hogy gondoltuk végre megnézzük az 1000sárkányt...de az elvileg 11ig nyitva tartó étteremben fél 10kor sötétség honolt.


KáeM indiaira szavazott én mondtam, hogy mégiscsak kínaira vágynék...aztán kutakodtam az okos telefonon és ráakadtam a thai étteremre, abból is konkrétan a Bangkokra, mert erről találtam a legjobb véleményeket. 


11ig volt nyitva, mi kicsivel 10 után érkeztünk. Ezen a ponton kaptunk asztalt, bár a pincér nem volt maradéktalanul barátságos. (Mondta, hogy 11ig és nem tovább) aztán mikor az étlap átadása után nagyjából egy perccel már diktáltuk is a rendelést, kezdett megtörni a jég: ) A Későbbi ital választásnál már egész kedves volt, s mikor látta, hogy villám tempóban ítéljük pusztulásra az elénk tett finomságokat, akkor tündérré változott.:)))


A hely kifejezetten autentikusnak tűnt, annál is inkább, mert a foglalt 4 asztalból kettőnél thai urak ültek.

Menüt választottunk, hogy nagyjából teljes képet kaphassunk a thai konyháról. Remek döntésnek bizonyult. S végülis mind a kettőnk kívánsága teljesült, mert érzésünk szerint a thai konyha pont félúton van a kínai és az indiai között.

Nekem a leves és nyárs volt a legkedvesebb. KáeM a levest és a marhát méltatta leginkább. De tényleg minden nagyon finom volt.

Biztosan visszatérünk még, mert bőven maradt ígéretes pontja az étlapnak;) Árkategóriára nyilván belvárosi étterem, nem a legdrágábbak közül. 8000 forint volt a számla két isteni mentás limonádéval, egy kétszemélyes menüvel és extra borravalóval :D (Mert a felszámolt szervízdíj ellenére elfogadta a pincér a borravalót) Távozáskor meg kedvesen ajánlotta, hogy visszavár és hogy a többi menüt is érdemes kipróbálni, mert jóval olcsóbban tudjuk így végigkóstolni az étlapot, mint egyébként :)


Személy szerint meg annyit nem bántam volna, ha a menüben egy desszert is benne foglaltatik, mert abban is voltak izgalmasságok…de majd legközelebb. A menü amúgy korrekt, nagyon nagy éhségünk ellenére is tudtunk hazahozni némi kóstolót anyósomnak a főételekből :)
Update: Végülis legközebb Anyósom születésnapjára tértünk vissza meglepetés vacsira. Ekkor volt alkalom kipróbálni a tenger herkentyűs tálat is (főleg nekik:P), illetve egy desszertet is. A tálra azt mondták, hogy finom volt, részben azért én is kóstoltam és tényleg. A desszert pedig egész egyszerűen levett a lábamról, pedig általában nem vagyok oda az émelyítően édes csodákért, de ez a ragacsos rizses kókusztejes, friss mangós dolog teljesen a helyén volt. A jelek szerint pedig Anyósom is örült, hogy oda vittük ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly