Kata szomszédasszonyom szerezte a receptet Csornán. Nosza neki is ugrottunk egy közös sütögetésnek, míg Zazi a macskát kergette, s Zsebi édesen szunyókált a babaúszásban megfáradva:) A kalács egyébként zseniálisan finom, örök hálám a receptért. Katáé jelentősen szebb lett, mint az enyém, de az íze így is tökéletes volt. Az alábbi adag durva mennyiség, két családnak is bőségesen elég volt.
![]() |
Lapos és kicsit sem szép, de annál finomabb |
Pudingos kalács
Hozzávalók:
Tészta:
90 dkg liszt (CH 686,7g)
9 dkg élesztő (CH 0,0g)
4,5 dl tej (CH 20,7g)
10 dkg porcukor (CH 99,9g)
3 ek olaj (CH 0,0g)
1 tojás + 2 fehérje (CH 1,8g)
Krém:
0,5 l tej (CH 23,0g)
2 csomag pudingpor (nálam egy csoki, egy vanília - CH 72,8g)
25 dkg porcukor (CH 24,8g)
4 dkg kakaópor (CH 4,2g)
25 dkg margarin (CH 1,0g)
A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a többi hozzávalóval alaposan összedagasztjuk. Hagyjuk duplájára kelni.
A krémhez a pudingot felfőzzük a porcukorral, a kakaóval és a tejjel. Majd még langyosan belekeverjük a margarint.
A tésztából 8 cipót formázunk, egyenként kisodorjuk és megkenjük a krémmel. Felcsavarjuk, majd kettőt-kettőt összetekerünk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A megmaradt 2 tojássárgájával lekenjük, és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.
![]() |
A szomszédasszony profi verziója (szerinte inkább a kezdők szerencséje;)) |
CH összegző:
4 rúd összesen: 934,9 gramm
1 rúd: 233,7 gramm
Mi 8 szeletre vágtunk egy rudat, így 1 szelet: 29,2 gramm
Nagyon szerényen nem írtad le, hogy az ízéhez nekem az égvilágon semmi közöm nem volt, csakis a te érdemed, mindössze a dizájnhoz tettem hozzá. És csak azért sikerült ilyen szépre, mert szöszmötöltem vele, kiélvezve, hogy valaki más pásztorkodja a 9 hónaposomat;-)
VálaszTörlés@ZebranyulHát a receptet kapásból te szerezted, szóval az a te érdemed:) Én meg bármikor szívesen pesztrálom Zazit:)
VálaszTörlés