Nos megkezdem az érdemi "munkát" a szombati-vasárnapi táplálékunkkal és hát ezzel kapcsolatban el is mondom, hogy nem a különleges receptjeimről vagyok híres, inkább a gyorsan elkészíthető finomságokról. Igyekszem minden nap főzni, amivel kapcsolatosan hétközben az az általános szabály, hogy ami egyik nap a vacsora, az a másnapi ebéd is. S mivel a munkaidőm fél6kor ér véget, így a sokfogásos vacsorákra nincs idő. Na de egyenlőre ennyi elég is, ime a recept, ami a marha korától függően nem éppen a leggyorsabban elkészíthető finomság:):
Vörösboros marhapörkölt
Apró kockára vágott vöröshagymát zsíron (!) megpirítjuk. Majd szórunk rá pirospaprikát (erőset is), majd rádobjuk a kockára vágott marhahúst és folyamatos kevergetés mellett addig pároljuk, amit levet nem enged. Adunk hozzá piros aranyat, egy felkockázott paradicsomot és felöntjük vörösborral. A marhahús korának függvényében főzzük. Én vizet nem adok hozzá, ha folyadékot kell pótolni, akkor vörösborral pótolom. Nokedlivel, csemegeuborkával kínáljuk. ![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgR-hBf5T6Pkqn7eU1wY08W34THsADS3DqyT61BEM0S3lg200CS_39HtrTHGc-M8kLTQp5rjD61gWgclbb_nOZHKFmj6sfgEYMhu5YvzK8XQRjXoG8XQBp3tCv0RFJc-mydao2w9qcN-7MZ/s320/marhapori.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgR-hBf5T6Pkqn7eU1wY08W34THsADS3DqyT61BEM0S3lg200CS_39HtrTHGc-M8kLTQp5rjD61gWgclbb_nOZHKFmj6sfgEYMhu5YvzK8XQRjXoG8XQBp3tCv0RFJc-mydao2w9qcN-7MZ/s320/marhapori.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.