A péntek esti vacsora valahogy mindig nagy fejtörést okoz, nem volt ez másként most sem. De aztán eszembe jutott, hogy a sajttallér ideális lenne, gyorsan meg van, laktató és nagyon finom. Ezúttal hasábbal és tartárral kínáltam.
Sajttallér
20 dkg apróra reszelt trappista sajt, 2 tojás, kb. 5 dkg liszt, só (óvatosan!), bors, szerecsendió (+ bármilyen fűszer, amihez kedvünk van)
A sajtot összedolgozzuk a tojással és a liszttel – a liszt mennyiségét emelhetjük a tojás méretétől függően – majd nedves kézzel tallérokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, végül forró olajban aranyszínűre sütjük.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-3IqQBWsEb_75Jjts-QypDiezta75WC11DYoOproImg_nX15ni7onK0t1TXVeP2Z2XMIWoAjcpL5u-l7uZFQ_352FMTx7x7_lGhIn5eyEdKjCICxz3KovHbQ6KZwEbC3rlSvrQxh76JEo/s400/vacsipentek.jpg)
20 dkg apróra reszelt trappista sajt, 2 tojás, kb. 5 dkg liszt, só (óvatosan!), bors, szerecsendió (+ bármilyen fűszer, amihez kedvünk van)
A sajtot összedolgozzuk a tojással és a liszttel – a liszt mennyiségét emelhetjük a tojás méretétől függően – majd nedves kézzel tallérokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, végül forró olajban aranyszínűre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.