Az egyik nagy kedvencem, általában nem is tudom, hogy hol kell abbahagyni. Nem szoktam elaprózni a mennyiséget, az alábbi adag általában 4-5 alkalomra elegendő. Két étkezésre elgendő adagokban fagyasztom le. Előfordul, hogy anyukám készíti el otthon, ipari mennyiségben és onnan tárazzuk be a fagyasztóba.
Húsgombóc
1 kg darált húshoz (dagadó vagy lapocka), 30 dkg rizst adunk, 3-4 fej dinsztelt hagymát, 1-2 tojást, pirosparikát, pirosaranyat és sót gyúrunk össze. A főzőedény alját beborítjuk szálas savanyú káposztával, majd erre kerülnek a megformázott gombócok, a gombócok közé paprikát és paradicsomot vágunk, majd újra szálas savanyú káposzta következik. (ha nagyobb adagban készítjük, akkor a gombóc sorok közé is tehetünk savanyú káposztát) A lébe kaprot és csombort (borsikafű) is teszünk.
A kész gombócot paradicsommártással (zsemleszínű rántást készítűnk, amelyet az előzőleg vízzel és egy kis fej hagymával kiforralt paradicsomlével öntünk fel, majd átforralás után tálaljuk), főtt krumplival és friss kenyérrel kínáljuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbI_wnYbfC5skZIDscok8yCgYkDX2eQyJzcLrAnkArH5pkA3xkBKX1fhd1yD-Rxj0Sz4RoDhL878aOqyuRVwZsL7qGiNNJXSc-GS827DEhanZ5RFFZf6tBui99_qLKL0dDdTvFaWp-Dm0F/s320/parishusgomboc.jpg)
Imádom!
VálaszTörlésMost kb pár napja erre éhezik a gyomrom, jó pár éve ettem utoljára. Azóta nézegettem ki hogy csinálja. És falra másztam a paradicsompürétől.
Szerintem paradicsomléből az igazi! :) Örülök h itt így találtam meg!
További szép napot!
:) Végső elkeseredésben szoktam azért püréből csinálni, de abból is háziból, és csak akkor ha már végképp elfogyott a paradicsomlé...ez pedig nagyon ritkán fordulhat elő.
VálaszTörlés