2015. október 12., hétfő

Kisállat TAG

Csipkelánynál láttam meg és úgy gondoltam, hogy miért ne, elvégre úgyis régen esett szó őkirályi fenségéről :P
1. Milyen kisállatod van?
Egy main coon (ex) hölgyemény cica (azért a kisállat mondjuk cseppet idézőjeles, bár fajtájában és családjában nem számít túl nagynak, de ettől még egy normál házi cicához képest hatalmas)

2. Mi a neve?
Jade (De Norsycat Jodala néven hoztuk el anno)

Minden gyerekes dolog kiváló cica-alvóhelynek (Babakocsi, Rácsos ágy, Pelenkázó is ide értendő:P)

3. Mi a fajtája?
Main coon
4. Mióta van nálad?
2009. július 12.

Nyári frizurával morcos vendéglátóként
(Az interaktív vendéget a munkahelyemről hoztam haza egy hétvégére)

5. Hogyan szerezted?
Beleszerettünk a fajtába. Majd a tenyészetben belénk (Najó KáeMbe) szeretett őcicasága. Puccos cica, így nyilván fizettünk érte, szerződést írtunk alá…stb.

6. Milyen idős?
Április 3-án volt 6 éves.
7. Van-e valamilyen vicces tulajdonsága?
Hát nem kevés. De a kedvenc amikor nem sikerült egy ugrás és körülnéz, hogy vajon ki látta a bénázását.

Minél magasabban lehet annál jobb:P
8. Van-e valamilyen közös kalandotok?
Az elmúlt bő 6 év alatt sok-sok kalandot éltünk meg együtt. Most már vicces, anno kellemetlen kaland pl. amikor egyszer a délutáni szunyókáláskor mi a kanapén aludtunk a macska felettünk a polcon és úgy gondolta, hogy ő bizony az én hasamra ugorva fog onnan távozni….hát utánozhatatlan a hang és az arckifejezés, amit akkor előadtam. Megható, ahogy végigcsinálta velem/velünk a várandósságokat, ahogy rögtön tudta, hogy odabent valaki lakik és ahogy szeretgette a pocakomat, amikor a fiúk még bent voltak. S persze ahogy azóta is viselkedik velük <3 De volt teli és meglehetősen hideg vízzel töltött kádba ugrás (a main coon alapvetően szereti a vizet, de ezt azért nem értékelte). A költözés után napokra eltűnés egy radiátor alá. Aztán gyakorlatilag minden vendégség esetén úgy el tud tűnni, hogy az hihetetlen.

9. Milyen beceneveken szoktad szólítani?
Jade, Dzsédi, Ribanc, Ribike (nem meglepőek az utolsók…amikor még tüzelt konkrétan végig dobta magát a hitvesi ágyon és úgy verte magát KáeMnek, hogy tegyen már vele valamit ;):P)

10. Mi volt az első reakciód, amikor megláttad?
Ez nehéz kérdés, mert az egész családját egyszerre láttuk meg…és mind nagyon-nagyon szép volt és cuki és kedves. Ő meg kicsi tartózkodó. Aztán meg szerelmes…ld. fentebb:P

Majd nem azonos a méretük: A legkisebb csemetével :)
11. Milyen játékai vannak?
Csörgős labda, kaparófa, ilyen-olyan botok, macskamentás kisvirág. De mióta gyerekek vannak, azóta ezek tulképpen közös játékok lettek, ahogy a gyerekek játékai is ;) A legkedvesebb játéka egyébként a műanyag szalag amivel a nagy dobozokat szokták összefogatni (biztos van ennek spéci neve, de nem tudom mi az.)

2015. október 1., csütörtök

Sajtos-sonkás lepény

Lementettem egy receptet a szuper kis alkalmazásomba – majd írok róla bővebben – aztán Zsebike meglátta a képet és kérte, hogy legyen az a vacsora. Hát miért is ne…nos nem igazán jött be neki. Nem lett rossz, csak sósabb volt, mint igazán szerettem volna.


Sajtos-sonkás lepény
A tészta - Hozzávalók:
25 dkg liszt
7 dkg puha vaj
7 dkg zsír
2 nagy ek. tejföl
10 dkg reszelt sajt
1 kk. sütőpor

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd letakarva 1 órára hűtőbe tesszük.

Belevalók:
kis adag pizza szósz
1 kis fej lilahagyma
két szelet sonka aprókockára vágva
vegyes sajtok apró kockára vágva
1 csomag mini mozzarella

Összeállítás: A tészta 2/3 részét kisodorjuk és a piteformába simítjuk, úgy hogy szépen legyen pereme is. Megkenjük a pizza-szósszal, rászórjuk a sonka kockákat, lilahagyma szeleteket, majd a mindenféle sajtokat. Beterítjük a maradék tésztával, villával megszurkáljuk, tetejét kevés felvert tojással megkenjük és 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

Printfriendly