2015. július 18., szombat

Áfonyás-csokis túrótorta

Megláttam csütörtökön és be is terveztem hétvégére... A tervezett vendégségbe. A torta pár módosítással elkészült, a vendégség elmaradt. De azért nem maradt meg :p (És az új időpontra is megvalósulhatott ;)) Mivel nem kaptam szedret, így kissé módosítottam…aztán persze még kicsit variáltam rajta, mert miért ne ;) Igazán finom lett…biztosan fog még máskor is, máshogy is készülni. 




Áfonyás csokis túrótorta
50 dkg túró 
17 dkg natúr görög joghurt 
8,5 dkg méz 
8 db lapzselatin 
10 dkg tejcsokoládé
25 dkg áfonya
A zselatint laponként szétszedjük, majd pár percre hidegvízbe áztatjuk. Leöntjük róla a hideg vizet, kicsavarjuk és felöntjük fél dl forró vízzel és ebben feloldjuk. hogy megpuhuljon. A túrót, a joghurt, a mézet és a feloldott zselatint robotgépben krémesre dolgozzuk, majd a kész krém felét két 17cm-es kapcsos tortaforma aljára öntjük. Ezután a maradék krémhez hozzáadjuk az áfonyát, összetördelt csokit és ezekkel is összekrémesítjük pár pillanat alatt. A szép lila masszát ráöntjük a fehérre és már mehet is be a hűtőbe dermedni. Tálaláskor lekapcsoljuk róla a formát és némi áfonyával csoki forgáccsal díszítjük.






2015. július 11., szombat

Almafröccs - Apfelspritz

Nah már megint egy antirecept…mert mondjuk mindenki ismeri, csak van, aki nem tudja a nevét. De azért leírom, megírom, hogy emlékezzek, hogy ezen időszakunknak ez volt az aktuális slágeritala

Almafröccs
fél liter almalé
fél liter buborékos ásványvíz/szóda
néhány szelet friss alma (elhagyható)
Összeöntjük, behűtjük (vagy eleve hűtött hozzávalókkal dolgozunk) és jól megisszuk :)

2015. július 5., vasárnap

Saslik(nak) indult

...aztán isteni vaslapos (tárcsás) lett belőle :) A gondolat innen indult. 

Saslik
1 nagy csirkemell
1 közepes cukkini
2 nagyobb paradicsom
2 db TV paprika
2 közepes lilahagyma
fűszerkeverék (nálam zöldséges grill)
olaj
A húst, a zöldségeket megtisztítjuk összekockázzuk, úgy hogy nagyjából azonos méretű alapanyagokat kapjunk. Olajjal, fűszerkeverékkel alaposan összekeverjük (mindent külön tálban). Ezután szépen sorban elkészítjük a nyársakat. Majd grillen megsütjük őket.

Mivel Anyósomnál nincs grill csak tárcsa, valahogy nem úgy sült rajta, ahogy én azt elképzeltem, ezért egy laza mozdulattal kihúztuk a nyársakat és óvatosan keverve-forgatva megsütöttük a húst. Igazán klassz kis ragu jellegű fogás keletlenezett. Tekintettel arra, hogy az eredeti nyársak igazán szemet gyönyörködtetően lettek, azért még ki fogom próbálni grillen is, úgy is, hogy nyárs marad a nyárs ;)

2015. július 4., szombat

Nimród Étterem - Győr

Éhesek voltunk, kimozdultunk volna egy kicsit. De nem vágytunk a szokásos győri kedvenc helyre. Még régebben instagramon összefutottam egy Nimród éttermes fotóval, hát gondoltuk adunk neki egy esélyt és mennyire nem bántuk meg. Nagyon finomat ettünk, igazán kellemes környezetben, kellemes áron. Biztos, hogy máskor is fogunk még menni, mert maradt még az étlapon biztató mozzanat :)

Klasszikus magyaros vonulattal találkoztunk. Finom limonádéval és szezonális desszertekkel. Az adagok korrektek, bár annyira éhesek voltunk, hogy simán legyűrtük a leves, főétel dolgot, igaz, desszertből ketten ettünk egyet. Lényeg a lényeg kicsit sem maradtunk éhesek.

KáeM vadragu levest választott indításnak, én húslevest májgombóccal (ezzel szeretek tesztelni leginkább). Tökéletesek voltak, pont jó arányban úgy mindennel. Másodiknak Szigetközi sertéstekercs U alakú hasábburgonyával (ha jól emlékszem), nekem pedig szűzérmék baconba göngyölve tarkabors mártással és krokettel. Szép tálalás, csupa finomság. Nem tudok negatívumot mondani na. A szezonális desszert epres piskóta, eper-öntettel…nyilván nem volt kérdés, hogy ki kell próbálni…ez is tökéletes volt.

Bent nem jártunk, így nem tudom milyen a belső tér, kint a terasz hangulatos és kellően árnyas. Az asztalok éppen nincsenek túl közel egymáshoz. Mindenesetre felesleges tovább szaporítani a szót, Győrben mindenképpen érdemes betérni hozzájuk.

Printfriendly