2014. július 29., kedd

Segítsüti 2014. - Vigaszágas átadás

Bevallom ez sokkal-sokkal későbbre csúszott, mint szerettem volna, de vagy Hédinek, vagy nekem jött közbe folyton valami. De végre most alkalmasnak bizonyult. A héten úgyis nagyon benne vagyok a tortasütésben, gondoltam egy ide vagy oda már nem árthat ;) 


Érzésem - és a későbbi visszajelzés - szerint igazán jól sikerült, bár a szállítást nem vészelte át tökéletesen, pedig próbáltunk rá nagyon vigyázni. 


Hédivel a munkahelyénél találkoztunk, csak egy gyors összefutásra, mert hát ugye őt a munka várta vissza, engem, meg a kocsiban szunyókáló legkisebbem (Anyósom vigyázta az álmát;)). 

Ezúton is még egyszer köszönöm a kedves ajándékot Hédinek. A szervezőknek pedig, hogy ismét részt vehetettem a SegítSütiben…remélem jövőre is a csapat része lehetek.

2014. július 16., szerda

Banános csokiöntet

Én az időtetriszen futottam bele az ötletadó receptbe. Jó lett. És boldogok mert csokit ehetnek, én meg boldog vagyok, mert gyümölcsöt esznek (bár amúgy is elég jól esznek gyümölcsöt, persze nem kilószámra, mint anno pépesen, de azért az átlaghoz képest szerintem jók:))



Banános csokiöntet
3 közepes, érett banán
2 csapott evőkanál holland kakaópor 
A banánokat a kakaóporral krémesre dolgozzuk, majd hűtőben pihentetjük fogyasztásig. Most éppen egy gofrihoz szolgálat kíséretként;)


2014. július 11., péntek

Fetás-lilahagymás paradicsomsaláta

Instagramon láttam meg egy inspiráló képet, s ezzel új családi kedvenc született. Gyakorlatilag gyorsabban elfogyott, mint a chips krumpli;)



Fetás-lilahagymás paradicsomsaláta
4 paradicsom
1 kisebb lilahagyma
10 dkg fetasajt
1 ek citromlé
oreganó
2 ek olívaolaj
bors

A paradicsomot és a lila hagymát félbe vágjuk majd felkarikázzuk. Pici sóval összeforgatjuk. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott feta sajtot. Majd meglocsoljuk az előzőleg összekevert öntettel (citromlé, oreganó, bors, majd az olívaolaj alaposan kikeverve) és óvatosan összeforgatjuk.

Répatorta

Maga a répás sütemény a dédimamától származik (csak némi cukor csökkentést követtem el rajta). A krémet meg innen-onnan emlékeimből csináltam hozzá…meg a hűtőben talált éppen mindjárt lejár alapanyagokból;) A süti remek lett, ahogy a dédinél, a krém meg ízlésünknek borzalmasan édes…de azért elfogy ám;)


Répatorta 
2 tojás 
10 dkg cukor 
15 dkg nyers sárgarépa reszelve 
3 dkg darált dió 
1 dl olaj 
20 dkg liszt 
1 csomag sütőpor 
A hozzávalókat simára dolgozzuk, majd formába simítjuk. Nálam ez most egy 20cm-es szilikon forma volt. Majd 200 fokon alsó-felső sütéssel készre sütjük. Tűpróba erősen igényelt;) Rácson hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk és megtöltjük az alábbi krém felével, majd a másik felével bevonjuk. Reszelt répával - elvetemültek marcipán répácskákkal - díszítjük. 


A krémhez: 12,5 dkg philadelphiat krémesre dolgozunk 6 dkg puha vajjal, 10 dkg vaníliás porcukorral, illetve egy kevés vaníliakivonattal.

2014. július 5., szombat

Majonézes újhagymasaláta

Mondjuk semmi extra, csak ötlet, meg magamnak emlékeztető, mert itthon is finom lett., ahogy az étteremben is ízlett.


Majonézes újhagymasaláta
1 csokor újhagyma
majonéz
tejföl
só, bors
A hagymát karikára vágjuk, kissé besózzuk. A tejfölt simára keverjük a majonézzel, némileg megborsózzuk, majd hozzáadjuk a hagymát. Behűtve tálaljuk.

Printfriendly